Alt du trenger å vite om badstuovner og badsturom

Alt du trenger å vite om badstuovner og badsturom 

DIN SPAOPPLEVELSE I EGET HJEM!

Å nyte en badstu gjør deg sunnere - og det er et faktum

Badstuer har vært et populært tema helt siden 1500-tallet. Dette har gjennom århundrer blitt utbedret også til private hjem. Helsefordelene er fremdeles mange om ikke flere. En badstu kan hjelpe folk til å slappe av og få en indre ro. 

Alle vil føle seg vell og se godt ut. Økt kunnskap om viktigheten av velvære, fysisk så vel som mentalt, øker også interessen for badstubading. 

Vi har et stort utvalg av badstuovner i vår web-shop. Elektrisk, vedfyrte og med eller uten dampfunksjon. Valget er ditt!
Se også vårt utvalg av ferdige badsturom, kan også leveres med Infrapaneler. For å sikre en perfekt velværeopplevelse for ethvert behov.

  

      


Alle våre badstuovner, rom, kontrollpaneler og dampgeneratorer er håndlaget av Tylø.

For både privat og profesjonelt bruk. Vi vet at de er gode, enkle og trygge å bruke, og vakker design som blender inn i miljøet. Dette er grunnen til at vi gir gode garantier for produktene våre.
Tylö ovner kombinerer stil, funksjon og høy kvalitet, noe som fører til lang levetid for privat bruk. Den innebygde levetiden til produktene sikrer en langvarig avkastning på investeringen samt et mindre miljøavtrykk. Når du investerer i et Tylø-produkt, investerer du ikke bare i et produkt, du investerer også i helsen din.

 

Hva er en badstue?

En badstue er vanligvis et rom oppvarmet til mellom 70 ° til 100 ° Celsius. Den tradisjonelle finske badstuen er standarden som andre badstuetyper sammenlignes med. Badstueopplevelsen i en badstu av finsk type er en kombinasjon av to faktorer: minimum varmenivå og fuktighetskontroll.

Folk som bruker tradisjonelle finsk badstue,kontrollerer fuktighetsnivået i henhold til mengden vann som helles på oppvarmede steiner. Et typisk fuktighetsnivå går hvor som helst mellom 20% og 40% (mengden damp / fuktighet som føles behagelig varierer fra person til person) og avhenger også av temperaturen i badstuen.

Høyere temperaturer = mindre damp og omvendt. Det har blitt mer trendy i nyere tid og bruke lavere temperatur og høyere luftfuktighet.

Hvor mye vann du bruker er opp til enhver, noen ønsker høy luftfuktighet og bruker mye vann mens andre ikke bruker vann i det hele tatt. Økt fuktighet gir en følelse sterkt økt varme, så dette er personlige preferanser som styrer. 

 

                    

 

Dampbadstue

En dampbadstue er en badstue med lavere temperatur og litt høyere luftfuktighet, men varmen produseres fremdeles av en badstuovn. 

 

Hva er forskjellen på en dampbadstue og et dampbad? Dampbad/Steamrom?

Et dampbad har en temperatur på ca. 50 grader, og luftfuktigheten er 100%. Damp produseres av en dampgenerator, og dette varmer opp rommet og holder luftfuktigheten høy. 

Dampbad for privat bruk trenger vanligvis ikke egen ventilasjon. Ut fra hensyn til hygiene og ytelse må imidlertid alle dambad som brukes i mer enn 2 timer, være koblet til et mekanisk luftavtrekkssystem. Dette bør være konstruert for en luftveksling på 10 til 20 m3 per person per time. Uten slik ventilasjon til damprommet vil varmetapet reduseres, noe som også betyr redusert dampproduksjon i perioder med kontinuerlig drift. 

 

Infrarød badstue

 

De helsemessige fordelene med infrarøde paneler vil utfylle din tradisjonelle badstue og gi deg flere alternativer. Vi tilbyr IR-paneler i forskjellige varianter for å matche din drømmebadstue.

Infrarød varme kalles ofte varmestråling og kommer fra ovner, bål og glødende gjenstander. Ikke minst utstråler solen infrarød stråling som er varmen man føler på huden (altså må ikke forveksles med UV stråler).

 

Infrarød varme fører til oppvarming av kroppens overflate, men forårsaker ikke kjemiske forandringer, skade på DNA og kreftrisiko, slik som UV-stråling gjør. Alle varme gjenstander sender ut infrarød varme. Jo varmere de er, desto mer sender de ut. Menneskekroppen sender også ut infrarød varme. Infrarød stråling står faktisk for 2/3 varmetapet fra kroppen i stille vær ved 20°C.

En infrarød sauna inneholder varmeelementer som utstråler infrarød varmestråler. Varmen trenger dypt inn i kroppsvevet. Teknologien er unik fordi varmen går 5 ganger dypere inn i kroppen sammenlignet med en tradisjonell badstue og gir mange helsefordeler som økt sirkulasjon, avgiftning, styrking av immunsystemet, økt forbrenning, penere og friskere hud, smertelindring mm. 

 

Hva er fordelene med infrarød sauna vs tradisjonell badstue?

Fordelene med infrarød sauna er mange sammenlignet med tradisjonell badstue. Infrarød sauna skiller seg fra den vanlige tradisjonelle saunaen ved at IR badstuen er helt tørr og holder en lavere temperatur. Mens den tradisjonelle saunaen som vi kjenner fra Finland har en temperatur opp mot 100 grader, har infrarød sauna en temperatur på rundt 60 grader. At den har lavere temperatur har ingenting med effektiviteten å gjøre.

Den infrarøde saunaen har nemlig en unik måte å varme opp kroppsvevet. Den går dypt inn i kroppen, faktisk 5 ganger dypere enn vanlig sauna. En infrarød sauna varmer opp kroppen fra innsiden, mens
tradisjonelle saunaer først varmer opp luften rundt, og dernest hudens overflate.


Det tar det kortere tid å varme opp en infrarød badstue sammenlignet med en tradisjonell badstue. Strømforbruket er også over 6 ganger høyere i en tradisjonell badstue!

 

 

Helsefordeler med badstue

 

Uansett hvordan badstuen varmes opp, eller fuktighetsnivået, er effektene på kroppen det samme.

Når en person sitter i en badstue, øker pulsen og blodårene utvides. Dette øker sirkulasjonen, på samme måte som lav til moderat trening, avhengig av hvor lenge badstuen brukes.

Pulsen kan øke til 100-150 slag i minuttet mens du bruker badstue. Dette kan også gi noen helsemessige fordeler.

 

Hvorfor invistere i en badstue? Så mange fordeler og velværeopplevelser i hjemmet!

  • Senker stressnivå.
  • Reduserer smerte
  • Forbedre kardiovaskulær helse
  • Renser huden og gjør den mykere
  • Økt blodsirkulasjon
  • Økt velvære
  • Skyller ut giftstoffer i svetteprosessen.

 

 

 

Anbefaler også at du leser

 

Gode tips til valg av badstueovner