Tips til å finne riktig badstuovn

 

TIPS TIL Å FINNE RIKTIG BADSTUEOVN

Hva må jeg tenke på når jeg skal kjøpe en badstue? Hvor stor badstuovn trenger jeg?

 

Valg av ovn avhenger av hvor stor badstuen er. Velg alltid en ovn som produseres maksimal effekt i forhold til badstuens størrelse. Jo større effekten er i forhold til rommets volum, jo enklere kan badstuovnen varme opp badstuen og opprettholde temperaturen.

Du trenger en ovn med større effekt hvis veggene i badstuen er laget av tunge materialer, som betong, glass, fliser osv. Du beregner nødvendig effekt ved å legge en kubikkmeter til badstuens totalvolum for hver kvadratmeter tungt veggmateriale.

 

Eksempel: Sense Sport 6kW elektrisk badstueovn passer til badstustørrelse 4-8 m3.

Eksempel: Sense Sport 8 kW elektrisk badstueovn passer til badstustørrelse 6 - 12 m3.

 

Husk alltid å kjøp med badstustein i tillegg, dette følger ikke med de fleste ovenene. Dette står spesifisert i produktbeskrivelsen. 

Hvilken stein til badstueovn? Den beste steinen er alltid testet av produsenten av badstuovner. TylöHelo anbefaler vulkanittmineral, denne steinkvaliteten passer til badstuovnen og den er trygg.

 

 

                                    

Foto: Sense Sport     Foto: Expression ovn     Foto: Commercial ovn

 

 

Når en elektrisk badstuovn er installert i badstuen, hvordan skal ventilasjonen være?

 

Det er to måter å lage ventilasjon på:

Tradisjonell eller naturlig ventilasjon som bruker den varme luftens naturlige strømning. Tilførselsventil for frisk luft under ovnen og utluftingsventil høyt oppe på veggen på motsatt side. Dette gir lavere temperatur ved gulvet og de nedre benkene. Med Tylö Sense-ovnene og Tylö Expression må slik tradisjonell ventilasjon brukes. Slik ventilasjon brukes også med vedfyrte ovner, men kan brukes for alle ovnene våre.

Tvungen mekanisk ventilasjoner basert på en tilførselsventil rett over ovnen eller i taket over ovnen og en utluftingsventil ved gulvet på motsatt vegg. Dette gir en jevnere temperatur i badstuen. Denne ventilasjonsteknikken kan ikke brukes med Tylö Sense- og Tylö Expression-ovner, men med alle andre.

 

 

Vedfyrt ovn

 

Eller du kan nyte badstuen på den mest tradisjonelle måten med våre effektive og miljøvennlige vedfyrte badstuovner fra TylöHelo Kastor.

Vedfyrte Kastor Karhu badstuovn har vakre linjer og en overflate i børstet stål, som vil kaste glans over ethvert badstuinteriør.
Intelligente løsninger, utviklet for å trekke ut maksimalt med varme fra så lite ved som mulig.

 

Alle Karhu-aggregat kan justeres i høyden takket være justerbare bein og de er CE-merket. Aggregatet har en 115 mm røykgang for bak- eller toppmontering.
Dette aggregatet er tilpasset for 25-30 kg badstustein.

 

 

Combi ovner

 

Ønsker du tørrbadstu, våtbadstu og damp i en badstuovn så har vi kombimodeller som gir en avslappende steam opplevelse i ditt badsturom. 

Combi ovnene kommer med styringspanel.

Nå kan du styre badstuen din via telefonen. Det nye kontrollpanelet Elite Cloud er oppdatert med skybasert funksjonalitet slik at du kan kontrollere badstuen din hvor som helst!

Hvorfor ikke ha den klar når du kommer inn fra skibakken eller er på vei hjem fra jobb. Den er fullpakket med avanserte funksjoner, takket være det interne operativsystemet. I tillegg til avanserte innstillinger, kan Elite Cloud være individuelt programmert i henhold til din egen tidsplan.

 

                             

Foto: Tylø Sense Combi Elite badstueovn 8 kW           Foto: Tylø Elite Cloud styringspanel

 

 

 

BADSTUETILBEHØR

Match interiøret med tilbehør. Enten hvis stilen din er klassisk eller mer moderne, har vi produktene til badstuen din.

Se det store utvalget i nettbutikken.

 

Foto: Classic gavesett                           Foto: Tylø Eteriske oljer                  Foto: Tylø Hodepute                       Foto: Timeglass 15 min

 

 

 

NYTTIG INFORMASJON:

 

Hvordan beregner jeg badstuvolumet når jeg installerer en elektrisk badstovn i badstuen?

Multipliser høyden med bredden og lengden. Pluss volumet av kalde overflater på resultatet: dvs. beregn stein og glassflate og multipliser med 1,5. Resultatet er i kubikkmeter, og du legger det til badstuens volum. Velg en effekt for badstuovn i overensstemmelse med resultatet.

Installasjon må utføres av sertifiserte personer i henhold til gjeldene foreskrifter for elektrisitet. 

 

Hvor ofte skal jeg legge steinene på nytt i badstuovnen ved normal bruk?

Steinene bør legges på nytt i samsvar med følgende prinsipp: Hvis du bruker badstuen én gang i uken, skal steinene legges på nytt én gang i året, hvis du bruker badstuen to ganger i uken, bør steinene legges på nytt to ganger i året. Når du legger steinene på nytt, skal ødelagte steiner og steiner med sandoverflate fjernes og erstattes med nye. Under bruk slites steinene gradvis ned og blir mer kompakte. Det er derfor viktig å legge dem på nytt fra tid til annen slik at luften fritt kan passere mellom steinene. God luftsirkulasjon er nødvendig for at ovnen skal fungere som den skal, og for å maksimere levetiden til varmeelementene.

Steinmagasinet i en offentlig badstue som brukes kontinuerlig, bør kontrolleres én gang i måneden, og steinene byttes ut etter behov.

 

Hvor ofte skal steinene i en badstue skiftes.

Det avhenger i hovedsak av hvor ofte badstuen brukes. Hvis det er en privat badstue som brukes gjennomsnittlig to ganger i uken, bør du bytte ut steinene én gang i året. Under bruk slites steinene gradvis ned og blir mer kompakte. Det er derfor viktig å legge dem på nytt fra tid til annen slik at luften fritt kan passere mellom steinene.

God luftsirkulasjon er nødvendig for at ovnen skal fungere som den skal, og for å maksimere levetiden til varmeelementene. Vi anbefaler vanligvis å bytte ut steinene én gang i året i en offentlig badstue, hvis den brukes gjennomsnittlig én gang i uken. To ganger i uken, to ganger i året osv. Steinmagasinet i en offentlig badstue som brukes kontinuerlig, bør kontrolleres én gang i måneden, og steinene byttes ut etter behov.

 

Ta kontakt og vi hjelper deg med å finne det DU trenger. 

Se det store utvalget i nettbutikken til FASTE LAVE PRISER og FRI FRAKT! 

 

         

 

Anbefaler også at du leser

 

Alt du trenger å vite om badstuovner og badsturom