Dusj til ditt bad

 

Dusjløsninger til ditt baderom

Dusjkabinett, dusjhjørne og ulike dusjløsninger. Hva er forskjellen?

Hvordan finne riktig dusjløsning?

 

Skal du oppgradere badet ditt og er på utkikk etter en ny dusjløsning, men er usikker på hva du skal velge?

Det er uttallige dusjvarianter og løsninger å velge mellom. Fra enkle og rimelige til avanserte og luksuriøse dusjkabinett, single og doble dusjer, til dusjvegger til badekar med dusj, og dusj på spesialmål som blir tilpasset. Vi dekker de fleste behov og størrelser på bad. Har du skråtak kan et utvalg av våre dusjløsninger tilpasses dette. Det man da må tenke på er om taket er for lavt, det er svært viktig å få fukten ut av rommet så det ikke kommer skade i taket.

Velg mellom fastmonterte dusjvegger, runde eller rette, leddede dører/foldedører, saloonløsninger, glassvegger, dusjhjørner, dusjnisjer, og dusjkabinett med eller uten steam og hydro/massasjefunksjoner.

Dusjene kommer i flere forskjellige størrelser, høyder og farger. Vi hjelper deg gjerne å finne den dusjløsningen som passer best for deg.

 

Før du bestemmer deg for å oppgradere må du sørge for at du kjenner til de grunnleggende egenskapene til dusjvegger, dusjdører og dusjkabinetter for å finne den perfekte løsningen til din baderoms størrelse. Vi har forskjellige kvaliteter og alternativer i alle prisklasser.

 

Hva er definisjonen på de ulike dusjløsningene?

 

Hvordan velge riktig Dusjhjørne?

 

Et dusjhjørne lar deg utnytte et av hjørnene på badeværelset, slik at du benytter veggene som del av et dusjkabinett. Dette er en mer plassbesparende løsning enn å sette inn et fullverdig kabinett bestående av fire vegger. Et dusjhjørne består av to glassdører plassert mot hverandre i et hjørne. Her kan du velge mellom skyvedører, foldedører og slagdører, rette eller buede. Du kan også kombinere et fastfelt med en dør, alt etter hvor stor plass du har i baderommet.

Ikke bare sparer du plass, men du sparer også penger.


Denne løsningen er også kjappere og enklere dersom du alt har røropplegget liggende bak veggen. Et dusjhjørne gir deg en bedre utnyttelse av baderommets areal. Dusjhjørnet kan monteres på et dusjkar eller rett på flisene. 

 

                                                 

 

Foto: Macro Empire Swing            Foto: Macro grace rett dusjhjørne           Foto: Sanipro Silje Safe buet dusjhjørne

 

 

Hva er en dusjnisje?

 

En dusjnisje gir deg mulighet til å utnytte enden av baderommet eller en egen nisje, for å øke dusjkomforten din.

Hva med å fylle hele enden av  baderommet med et dusjområde? La dusjen bli midtpunkt på ditt bad.

Nisjevegg monteres i dusjsonen mellom 2 faste vegger. En slik løsning gjør at man får en større romfølelse og gir et moderne utseende.

 

Foto: Novellini Opera dusjløsning

 

Nisjeløsningen leveres som slagdør og skyvedør. Dusjløsningen kan man plassere rett på flisene eller på dusjkar.

Vi har leverandører som kan produsere dusjveggene på mål etter eget ønske, eller du kan også kjøpe dusjvegger på standardiserte breddemål.
Vi leverer dusjnisjer med skyvedører, slagdører og foldedører med 1 eller 2 fastfelt i alle størrelser. Mulighetene er mange.

 

Hva er et dusjkabinett?

Et dusjkabinett har dusjvegger på alle 4 vegger, 3 faste vegger og 1 dusjdør.

Er du ute etter en alt-i-ett dusjløsning kan komplett dusjkabinett vært ditt idelle valg.

Når du vil unngå vannskader og lekkasjer på ditt eksisterende bad, eller skal montere dusj i rom som ikke har membran.

Da er dusjkabinett det riktige valget for deg. 

 

Hvilke dusjdør skal jeg velge?

 

Mulighetene for å kombinere dusjvegger er mange, derfor er det viktig å tenke på behov og plass du har på badet. Du kan velge mellom runde dører, rette dører, slagdører, skyvedører, saloondører og foldedører, leddede dører i mange forskjellige størrelser.

Rette dusjvegger er den mest brukte varianten. Enkelt å legge opp samtidig som dørene skyves innover mot veggen når dusjen ikke er i bruk. Dette gjør baderommet større og du får mer plass.

Foldedørene eller leddede dører passer utmerket til små baderom. Dusjdørene er leddet på midten og kan foldes begge veier inn mot veggen når de ikke er i bruk. Du velger om disse skal monteres på høyre eller venstre side.

Du kan også få profilene i ulike farger: sort matt, hvit matt, krom, sølv, gull etc, og det glasset du selv foretrekker: Klart glass, frostet (Ice), sotet eller mønstret glass.

 

 

                                       

 

Foto: Novellini Zephyros 2.0 AH                Foto: Porsgrund Showerama 10-01 

 

Alle våre dusjløsninger er oppgitt med mål. Målene er oppgitt i intervaller, dette betyr at løsningen er justerbar innenfor disse målene. For eksempel 114 – 120 cm. Ønsker man et dusjhjørne finnes det mange ulike kombinasjoner og løsninger man kan velge. For eksempel dusjløsninger fra Novellini, så velger man enten 2 dører eller 1 dør og 1 sidefastfelt. Alle størrelser kan kombineres.

Man velger også på flere løsninger om døren skal være hengslet på høyre eller venstre side.

 

Hva er heve/senkhengsler?

Veldig viktig punkt med dusjdører er hev og senk funksjon hvor de fleste bad har en fall mot sluket. Da sluket ofte er i dusjsonen er også fallet større i dette området. Senk funksjonen gjør at når du legger ut dusjveggen så senkes den og beskytter resten av rommet mot vannsprut samt at dusjveggen og slepelisten ikke kommer bort i gulvet når døren åpnes. Hev funksjonen gjør at når du skal legge dører inn til veggen er gulver høyere stilt enn ved sluket og døren vil følge etter. Døren blir sa presset ned mot gulvet i lukket tilstand, noe som hindrer vannsøl.

 

Leveres dusjløsninger på spesialmål?

Vi har leverandører som kan produsere dusjveggene på mål etter eget ønske, eller du kan kjøpe dusjvegger på standardiserte breddemål. For eksempel Novellini har et enormt stort utvalg av dusjløsninger hvor det meste kan bestilles på spesialmål. Macro har også dusjløsninger som kan produseres på mål. Send oss målskisser så lager vi et tilbud til deg. Prøv også Vikingbad sin dusjkalkulator for å finne dusjløsning skreddersydd etter ditt behov.

Ta kontakt med salgsavdelingen. 

 

 

Her er alt du trenger å vite om dusjdører i glass og glassdører til dusjkabinetter.

Hva er sikkerhetsglass?De fleste moderne dusjvegger, dusjdører og dusjkabinett kommer med glassdører laget av herdet glass. Herdet glass er et sikkerhetsglass med meget høy bruddstyrke som sikrer mot tunge støt, som f.eks. personer som faller inn i en glassflate. Dette glasset er laget slik at det skal tåle mer enn et vanlig glass. Glasset er behandlet slik at hvis det skulle gå i stykker vil det ikke bli store glasskår av det, men små glassbiter. Slik kan man unngå kutt- og sårskader som man får fra vanlig glass.

Fordelen med dette er enklere rengjøring og vedlikehold, da overflødig vann lett kan tørkes av etter du har dusjet. Dette er med på å forbedre hygiene og redusere steder der mugg kan vokse.

Glassdører i dusjkabinett er med på å skape en lys og åpen atmosfære på ethvert bad.

 

 

Ønsker du å montere dusjløsningen din på et dusjkar?

Hva er et dusjkar?

 

 

Dusjkar er et lite opphøyet kar nederst i dusjen. Dusjkar til baderommet finnes i alle størrelser og utførelser.

Du kan få dusjkar i akryl eller solid  støpemarmor i elegant design. Dusjkarene kan kombineres med samtlige av våre dusjløsninger.
Dusjkar kan monteres rett på fliser, eller bygges ned i gulvet.

Du kan montere dusjkar plant med gulv, delvis nedfelt i gulv eller ovenpå gulvet.

 

 

 

Foto: Duravit Starck Slimline dusjkar

 

Hvilket dusjkar skal jeg velge? Dusjkarene kan skaffes i ulike farger og utførelser slik at det matcher fliser eller annen innredning på   baderommet. Ønsker du dusjkaret i sort, hvit, sandfarget, beige, grå etc? Det er mange muligheter.

Med dusjkar i forskjellige størrelser og utførelser kan du finne et dusjkar som passer til alle dusjhjørner i samme størrelse.

Du kan også montere  dusjkaret mot en rett vegg, det trenger ikke være i hjørne.

Dusjkar kommer med justerbare ben, slik at du kan justere for  fall på baderomsgulvet.

Dushjørne monteres enkelt på dusjkaret. Det er viktig at dusjkaret monteres først, etter monteringsveiledningen. Deretter kan dusjdører monteres iht. monteringsveiledningen til gjeldende dusjhjørne.

 

Hvorfor bruker man dusjkar? 

Med dusjkar unngår du direkte vannsøl på eksisterende gulv, da dusjkarets fleksible avløpsslange føres direkte ned i eksisterende sluk. Avløpssett medfølger som oftest. Dusjkar gjør at du slipper fliser og er veldig praktisk på mange bad.

 

Hvilke type dusjkar finnes? 

Det finnes dusjkar i forskjellige størrelser og former. Du får dusjkar som kan monteres oppå fliser eller nedfelt i gulvet. Ønsker du å matche resten av baderomsinteriøret kan du også velge dusjkar i ulike farger.

 


                 

Foto: Novellini Olympic pluss                                                Foto: Novellini Custom dusjkar

 

Kan jeg montere dusjkaret selv?

Det kan du, men du må alltid forholde deg til våtromsnormen.


Vvs komplett selger dusjkar fra anerkjente merkeleverandører som Italienske Novellini, Laufen, V&B, Duravit etc.

 

Se utvalget av vårt sortiment av dusjkar her.

 

 

Anbefaler også at du leser

 

Tips til rengjøring av dusj og armaturer

Hvilke armaturer skal du velge til dusjen og badekaret?

Trenger du et nytt dusjkabinett? Finn riktig dusjløsning til ditt bad!

Skap din egen spaopplevelse i eget hjem!

Hva er forskjellen mellom dusjsøyler, Showerpipe og dusjpanel?