SMART VARMTVANNSBEREDER
Sliter du med å få nok varmt vann i dusjen? Har du et gammelt hus med en gammel varmtvannstank?
En varmtvannsbereder i rustfritt stål har normalt en levetid på ca. 20 år. I følge spørreundersøkelser har 14% av norske husstander en bereder som er eldre enn dette. Slike gamle beredere er tikkende lekkasjebomber og bør skiftes ut.
Når en varmtvannsbereder når denne alderen vil pakninger, ventiler og sveisesømmer lett kunne ryke og forårsake lekkasje og oversvømmelse i huset ditt. Dessuten har varmeelementene nådd sin pensjonsalder.
En ny bereder vil være positivt utslagsgivende på strømregningen din. Derfor er en ny varmtvannstank det samme som penger spart.
Siste på markedet!
Moderne tanker har bedre isolasjonsevne og strømbesparende elektronikk. Det siste på markedet idag er SMARTBEREDERE med smartstyring.
SPAR PENGER MED SMARTBEREDER!
Strømprisene varierer ofte mye i løpet av et døgn, og påvirkes blant annet av hvor stor belastning det er på strømnettet. Smartberedere har den funksjonen at de passer på at oppvarmingen skjer i perioder på døgnet med lavest strømpris. Du har dermed mulighet til å redusere strømregningen, uten at det går på bekostning av komfort og velvære.
Har du en bereder som funker helt fint fra før, og ikke trenger å skifte ut hele tanken, kan man også ettermontere strømstyringsenheter fra både OSO og Høiax. Gammel varmtvannsbereder blir som ny. Eller man kan velge en komplett Smartbereder fra Høiax eller CTC.
OSO - Smartstyring til din bereder
OSO sin strømstyringsenhet passer til OSO Saga boligberedere 200-300 liter, i serie S og 200 liter i serie SX. Denne optimaliserer strømforbruket til oppvarming av varmt forbruksvann i bolig. Passer for Oso bereder (200/300) produsert etter 26.9.2017!
Kontrollenheten har 3 temperaturfølere og innovativ programvare som danner et unikt grunnlag for å optimalisere oppvarmingen av vann. Kunstig intelligens sørger for at oppvarmingen tilpasses hver enkelt husholdning.
Gode grunner til å installere OSO Charge:
- Automatisk prisoptimalisering integrert mot Nord Pool spot.
- Fortell berederen din når du ikke er hjemme, så bruker den minst mulig strøm i denne perioden.
- Historiske data for energiforbruk.
- Se hvor mange liter varmtvann som er tilgjengelig, og hvor mange dusjer det kan gi.
- Enkel styring og oversikt via mobil-app. Du kan også ha flere beredere inne på appen. F.eks om du ønsker å ha en smartstyring både hjemme og på hytta.
- PENGER SPART!
Høiax Connected - En smart investering
I en tid hvor strømprisene steg noe enormt, sto norske husstander igjen og lurte på hvordan de skulle få råd til å betale strømregningene sine. Da ble Høiax Connected Smartberederen lansert. I 2022 gjorde Høiax en braksuksess med den nye berederen som var klar for markedet.
Høiax connected løftet den tradisjonelle, statiske varmtvannstanken opp i skyen og gjorde den til et smart energilager til boligen. Den smarte varmtvannsberederen Høiax CONNECTED er tilkoblet en skyløsning og du kan enten styre den via en egen app på mobilen din, ellers via et brukervennlig display på berederen. Du kan koble den opp mot flere smarthusløsninger, slik at du kan kontrollere og optimalisere strømforbruket i hele boligen din. Du kan også styre den via app fra hytten, dette krever WiFi tilgang. Integrert med smarthusløsningene: FutureHome, Athom Homey, Google Home, Google assistenten, Alexa og IFTTT.
Hva koster en dusj?
Vi har tatt utgangspunkt i en 10 minutters dusj med en temperatur på 35 grader og et forbruk på 160 liter vann og 6,5 kWt.
I tillegg til Connected smartberederen, har Høiax nå også kommet med et Retrofit Kit som kan monteres på eksisterende Høiax beredere og få smartfunksjonen og Connected funksjonaliteten. Dette vil være like strømbesparende som den komplette smartberederen.
Høiax CONNECTED RetroFit kit er kompatibel med Høiax standardberedere og Eco-modeller produsert fra 2013.
Utskiftningen må utføres av elektroinstallatør. Det meste i Høiax CONNECTED RetroFitkit universal er ferdig koblet - det eneste elektroinstallatør trenger å gjøre er å følge installasjonsrekkefølgen i installasjonsveiledningen.
ENOVA støtte
ENOVA tilbyr støtte for installasjon av smarte varmtvannsberedere.
Du får inntil 4.000 kroner i støtte når du skaffer deg en smart varmtvannsbereder.
Hvis du skal kjøpe ny varmtvannsbereder, så anbefaler Enova en smart bereder. Smarte varmtvannsberedere kan styres av egen innebygd automatikk, eller av et smart styringssystem som også kontrollerer annen strømbruk i boligen. Den vil bidra til lavere strømutgifter. En smart varmtvannstank reduserer ikke energibruken, men passer på at oppvarmingen skjer i perioder på døgnet med lavest strømpris.
- Varmtvannsberederen må bli installert i din helårsbolig eller fritidsbolig i Norge.
- Berederen skal kunne styres av innebygd eller leverandørens nettbaserte automatikk. Strømforbruket skal styres til de tider på døgnet med lavest strømpris.
- Berederen skal også kunne styres av ulike typer smarthus-system som en del av helhetlig strømstyring i boligen. Det betyr at berederen må kunne kommunisere via de vanligste åpne kommunikasjonsprotokollene for smarthusteknologi.
- Berederen skal ha styring som sikrer mot vekst av legionella-bakterier.
- Berederen skal ha fast tilkobling til strøm – beredere som er koblet til med støpsel i stikkontakt får ikke tilskudd.
- VVS-arbeid og elektroarbeidet skal være utført av fagfolk.
Enova gir støtte på inntil 4.000 kroner (fra 2.oktober 2023) til de som møter kriteriene når de installerer en smartbereder.
Installerer du Retrofit-løsninger for varmtvannsberedere kan det inngå som del av tilskudd til Pris- og effektstyrt energilagringssystem for boliger. Da må styringen inkludere minst en flyttbar last til i tillegg til berederen.
Hvorfor skal du skaffe deg en smartbereder?
Historien om Ingeborg og Jacob viser hvordan en enkel teknologisk oppgradering som en smartbereder kan gjøre livet ditt mer komfortabelt, praktisk og økonomisk gunstig. Med riktig teknologi og litt innsats kan vi alle skape et smartere og mer behagelig hjem.
Ingeborg og Jacob hadde nettopp flyttet inn i sitt nybygde drømmehus i Bergen. De hadde gledet seg til å starte et nytt kapittel i livet sammen, og de visste at det første de ønsket å gjøre, var å gjøre hjemmet sitt så komfortabelt som mulig.
Ingeborg var alltid opptatt av ny teknologi og hadde hørt mye om smarte hjem-enheter. Jacob var en handyman som alltid hadde likt å eksperimentere med elektriske apparater, så de bestemte seg for å investere i en smartbereder. Denne innovative enheten skulle ikke bare sørge for at de alltid hadde varmt vann tilgjengelig, men også hjelpe dem med å spare energi og penger.
De fant ut at både VVS-arbeid og elektroarbeidet ved installering skal være utført av fagfolk. Dette var også kriteriene for at de skulle få Enova støtte for å ha investert i en smartbereder. Enova dekker nå 4.000 kroner av installasjons/produktkostnadene. Så ingeborg og Jacob tok kontakt med en lokal rørlegger som installerte røropplegget, og som også anbefalte en elektriker som koblet berederen til fast tilkobling til strømnettet.
Dermed kunne de sende inn søknad og fikk også kostnader dekket av Enova for installasjonen. Det tok ikke lang tid før de oppdaget hvor praktisk den var. Den kunne styres via en app på telefonen deres, og varmet opp vannet den tiden på døgnet når strømmen var billigst. De sparte faktisk penger på dette.
Månedene gikk, og Ingeborg og Jacob innså at den smarte berederen faktisk hjalp dem med å spare penger på strømregningene. Den optimaliserte oppvarmingsprosessen basert på strømpriser og tilgjengelighet, og de så en betydelig reduksjon i kostnadene sine. De var fornøyde med investeringen og følte seg trygge med den smarte berederens pålitelighet.
Som vinteren gikk over i våren, og temperaturen gradvis steg, fortsatte Ingeborg og Jacob å nyte fordelene av den smarte berederen. Den hadde blitt en uunnværlig del av hjemmet deres, og de kunne ikke forestille seg livet uten den.
Ofte stilte spørsmål om smartberedere:
Kan man gjøre varmtvannsberdere smart?
Hvis du skal kjøpe ny varmtvannsbereder, så anbefaler Enova en smart bereder. Smarte varmtvannsberedere kan styres av egen innebygd automatikk, eller av et smart styringssystem som også kontrollerer annen strømbruk i boligen. Den vil bidra til lavere strømutgifter.
Hvordan fungerer en Smartbereder?
Smartberederen er en delt varmepumpe og varmtvannsbereder som varmer opp tappevann ved hjelp av en gulvstående bereder og en luft varmepumpe utedel. Berederen kan ved å kun bruke fornybar energi produsere varmtvann opp til 55°C (og opptil 75°C med elektrisk back-up element som er innebygget i berederen).
Hva er en smart bereder?
En smart varmtvannstank reduserer ikke energibruken, men passer på at oppvarmingen skjer i perioder på døgnet med lavest strømpris.
Hvor mye kan man spare på smart varmtvannsbereder?
En fersk rapport viser at en gjennomsnittlig familie i Norge kan spare over 2000 kroner i året på å installere en nyutviklet varmtvannsbereder som varmer vannet når strømprisen er lavest.
Hvor mye koster det å varme opp 200 liter vann?
Hvis vi tar utgangspunkt i en gjennomsnittlig, årlig strømpris på 1 kr per kWt + avgifter (dette er for å gjøre det enkelt, vi vet alle at den kronen er mange ganger høyere eller lavere ut ifra hvor du bor i landet). Så med 1 kr per kWt + avgifter vil det koste 7 kr å varme opp 200 liter vann.
Se de gode tilbudene i nettbutikken til Vvs komplett.