Rengjøring av baderomsprodukter

 

Tips til rengjøring av baderomsprodukter

Rengjøring av dusjløsningen, badekar og armaturer

Det siste året har vi tilbrakt mer tid hjemme enn ellers. Rene rom og overflater har dermed vært mer relevante enn noen gang. Rengjøring av baderommet er først og fremst viktig pga hygiene, renhold og velvære. Det er også viktig å vedlikeholde produktene og baderommet slik at de holder rene og pene over lang tid. Det kan ofte virke som et stort prosjekt og skulle rengjøre baderommet. Men rengjør man litt her og der, trenger ikke dette å virke som et evighetsprosjekt hver gang man går i gang. Det anbefales å ha rengjørinsrutine en gang i uken på baderommet. 

Vi ønsker å skape et baderomsmiljø som er lett å rengjøre på kort tid. 

 

Hvordan få dusjløsningen ren?

Det finnes ikke noe hyggeligere enn en ren og skinnende dusj!

 

En rask og enkel måte å forlenge levetiden og redusere vaskebehovet av dusjdørene er å gå over med en nal etter hver dusj. Vannet fjernes da fra dusjveggene og etterlater ikke like mye merker, og er med på å unngå eventuell kalkbelegg (om du har mye kalk i vannet der du bor).  

Mange av våre dusjkabinett kommer med sikkerhetsglass, fordelen med dette er at dette er at det forenkler rengjøringen. Overflatene er enkle og tørke av og kan minimere risikoen for mugg, kalk og bakterier.

Glass trenger vanligvis bare å tørkes av med vann og litt vaskemiddel som er tilpasset glassflater, for å bli skinnende rent. 

Et godt og enkelt tips er å blande vanlig oppvaskmiddel og 7% eddik, 2 deler oppvaskmiddel og 1 del eddik. Bland godt og smør på dusjveggene, la dette virke i noen minutter og deretter skrubb forsiktig og skyll.

Det anbefales å alltid bruke myke kluter og kunstige svamper slik at man unngår riper!

Dersom du har en dusjdør med ramme eller hengsler i emaljert stål, må du være forsiktig med bruken av syreholdig vaskemiddel.

 

Hvordan rense sluk i dusjkabinett?

På de fleste modeller kan man ta opp og rengjøre vannlåsen og eventuell slukrist eller hårsil.

Opplever man at vannet renner sakte er dette oftest på grunn av hår og smuss som har samlet seg opp i avløpet over tid. Vi anbefaler da å prøve en flytende avløpsåpner, dette kan være et godt hjelpemiddel. Mudin avløpsåpner og Latona avløpsåpner er gode alternativer som er effektive og løser raskt opp såperester og avleiringer, disse er anbefalt av rørleggere.

 

 

 

Rengjøring av armaturer

Se HansGrohe sine tips til rengjøring av blandebatteri

 

 

 

Slik rengjør og pleier du blandebatterier riktig

Vann er klart, rent og friskt. Vi forbinder det med velvære og fornyet energi. Vi unner oss et behagelig bad, dusjer, vasker hender, frukt og grønt og mye mer. Hver dråpe er verdifull.

Her kommer noen tips!

 

Et blandebatteri er i bruk daglig. Mens det sørger for rengjøring, blir det selv ofte ”offer” for tilsmussing. Hendene våre etterlater fettrester, smusspartikler og andre spor. Vann setter seg også på materialet, kanskje i form av kalkavleiringer. 

 

Armaturet blir rent igjen i en håndvending

Følg bare disse tipsene, så blir rengjøring og pleie til en lek.

1: Rengjør overflaten på armasturet med en myk bomullsklut (den skal bare fuktes litt ved behov). Ved å tørke lett fjerner de det meste av smusset uten å skade materialet. Ikke bruk skuresvamp, børste eller mikrofiberklut.

2: Kalk og smuss fester seg gjerne i hjørner og fuger. Bruk et mildt rengjøringsmiddel på sitronsyrebasis. Ikke sprut konsentratet rett på blandebatteriet, men på en klut.

3: Den såkalte perlatoren tas lett av for rengjøring. Hvis du legger den i varmt vann med litt rengjøringsmiddel, løser avleiringene seg opp etter ca. ti minutters virketid

4: Skyll armaturet grundig med rent vann.

5: Gjenta det første tipset for å fjerne eventuelle vaskemiddelrester og gi overflaten en strålende finish.

 

Et tips til: Rengjør servanten og bunnventilen samtidig. Etter det stråler alt igjen for enda mer glede av vannet.

 

 

 

Slik vasker du badekaret

Badekar produseres i ulike materialer, og det er overflatematerialet som avgjør hvordan du bør rengjøre det.

 

Hvordan vaske et akryl badekar?

- Påfør vaskemiddel med en myk mikrofiberklut eller svamp. 

- Skyll med vann

- Tørk overflaten med en tørr klut for å unngå misfarging og kal.

 

Belegg i badekaret? Opplever du flekker i badekaret kan man bruke et slipepapir for vann og pusse forsiktig over. Deretter må man polere opp igjen akrylkaret med bilpolish eller båtpolish og skylle godt av. 

Du forenkler rengjøring ved å gå over badekaret minst en gang i uken, og tørk alltid av det etter bruk. 

 

Hvordan vaske et badekar i Kompositt materiale (SOLID SURFACE)?

Solid surface er et slitesterkt komposittmateriale bestående av mineraler og akryl.

Skulle man være uheldig å få en ripe/skade i karet kan det slipes/pusses. For å holde badekaret pent i mange år anbefaler vi følgende råd:

 

- Badekaret rengjøres med vanlig rengjøringsmiddel uten slipende effekt.

- Svampen som medfølger badekaret er effektiv på flekker som ellers er vanskelig å fjerne.

- Rengjøringsmiddel med slipeeffekt, tilsvarende Jif skurekrem, kan i begrenset grad benyttes på skjolder/flekker som har satt seg.

- For å opprettholde finishen på badekarets overflate kan man ved behov (1-2 ganger pr år) vokse karet ved å benytte Beuty Polish eller vanlig bilpolish.

- Ikke bruk hårfarge eller oljer da dette kan sette farge i karets overflate.

- For rengjøring ned i avløpet, fjernes klikkventilen ved å skru den mot klokka. For rengjøring videre ned i avløps slangen kan Interform Pipe cleaner (rør rens) benyttes.

 

 

       

 

 

Rengjøring av massasjekar 

De fleste massasjekar er selvdrenerende. Dette er en fordel da vannet blir ikke stående i rørene og du unngår oppblomstring av bakterier.

Med riktig rengjøring av karet vil du ha glede av det i mange år framover. Karet skal rengjøres regelmessig med vanlige rengjøringsmidler. Bruk ikke midler med alkohol, løsemiddler eller slipemidler, stålull eller andre redskaper som riper.

 

OZONATOR


Å benytte ozon til rensing av ditt massasjekar er miljøvennlig. Ozonator er standard utstyr på mange av våre massasjekar utstyrt med vannmassasje.

Ozonator er et skjult innebygd rensesystem som renser vannet automatisk og reduserer behovet for bruk av kjemikalier. Den er mer effektiv og dreper bakterier betydelig hurtigere enn kjemikalier.

Ozon påvirker ikke pH-verdien i vannet og har heller ingen negativ effekt på huden da den hverken irriterer eller tørker ut.

Et massasjekar utstyrt med ozonator forenkler den daglige rengjøringen da ozon bryter ned oksidanter i oljer og såpe og dermed etterlater mindre såperestkanter.

 

Anbefaler også at du leser

 

Hvilke armaturer skal du velge til dusjen og badekaret?

Trenger du et nytt dusjkabinett? Finn riktig dusjløsning til ditt bad!

Skap din egen spaopplevelse i eget hjem!

Hva er forskjellen mellom dusjsøyler, showerpipe og dusjpanel?

Hvilket badekar skal jeg velge?

Dusjløsninger til ditt baderom