Tips til å finne den riktige kjøkkenviften

Hvordan velge riktig kjøkkenvifte?

På jakt etter en pen og effektiv kjøkkenvifte?

 

En flott vifte eller ventilator på kjøkkenet er noe vi alle må ha. Dette er en stor del av kjøkkeninnredningen og interiøret. Velger du en vifte fra Vvs komplett har du uendelige muligheter til å forme en kjøkkenhette helt etter din personlige stil. Du kan leke deg med materialer, former og farger i ubegrensede varianter. Vi har et stort utvalg av kjøkkenvifter for det moderne kjøkken.

Kjøkkenviften fjerner matos, fett, lukt og damp som setter den rette atmosfæren på kjøkkenet og sørger for ren luft i hjemmet. 

Ønsker du ventilatoren under overskap, på vegg, fritthengende eller integrert i taket? Mulighetene er mange.

 

 

 

HVA MÅ DU TENKE PÅ NÅR DU SKAL VELGE NY VENTILATOR?

 

Hvor stort er kjøkkenet ditt?

For å finne den riktige kapasiteten skal du vite volumet på kjøkkenet ditt, og det regner du ut med formelen lengde x bredde x høyde. Dette tallet skal du så gange med 10, fordi ventilatoren skal kunne skifte ut luften 10 ganger i timen. Jo større kjøkken, jo større kapasitet trenger du på motoren.

Hvor bred er kokeplaten?

Et godt tips et at ventilatoren er nesten like bred som kokeplaten for et optimalt osoppfang.

 

 

 

Hvilket støynivå er det på kjøkkenviften?

57dB regnes som en stillegående vifte. 

Skal kjøkkenviften passe inn med interiøret?

Velg det som stemmer med din smak og ditt kjøkken. Du kan velge mellom ulike overflater, glans, farger og form.Vi hjelper deg gjerne å velge. 

 

Den siste viktige faktoren er ventilasjonsformer

DE ULIKE VENTILASJONSFORMENE!

Hvilken ventilasjonsform har du i din bolig? Dette er svært viktig å få dette riktig, ellers vil ikke kjøkkenviften fungere optimalt. Kjøkkenvifter med avtrekk fører matos og damp ut av kjøkkenet og ut i det fri. Resirkulasjon suger inn matosen og renser den i et kullfilter, hvorpå det sendes tilbake til kjøkkenet. Begge deler har sine fordeler og ulemper, og det finnes ulike typer avtrekk.

 

Normalventilasjon/resirkulasjon

Normalventilasjon: Kjøkkenhetten har egen motor for normalventilasjon med avkast direkte ut i friluft.

Resirkulasjon: Der luftstrømmen ikke kan ledes vekk ut i friluft, skal luften renses gjennom et kullfilter og deretter bringes tilbake til kjøkkenet. Kullfilteret må skiftes eller rengjøres regelmessig, alt etter hvor ofte det er i bruk. Hver 6. måned er tilstrekkelig.

 

 

 

Foto: Røros Neptun ventilator for innbygging

 

 

Balansert ventilasjon/Fellesavtrekk

Balansert ventilasjon: Avtrekkskanalen kobles direkte til ventilasjonsaggregatet. Kjøkkenhetten har ingen egen motor, men et spjeld der grunnventilasjon og forsert ventilasjon er justert til ønsket luftmengde. En styreledning med potensialfritt signal er koblet til aggregatet og sørger for økt mengde tilluft. Avkastluft føres fra kjøkkenhetten i bypass utenom varmeveksleren til aggregatets avtrekkskanal. Ulikt design på kjøkkenhetten krever ulik luftmengde fra aggregatet.

Fellesavtrekk: En felles, kraftig motor suger samtidig fra alle leilighetene. Hver enkelt bruker kan kun regulere sitt eget avtrekk ved å åpne eller lukke et spjeld i hetten på kjøkkenet.

                                                                                                                              Foto: RørosHetta Orion Sense

 

 

Sentralventilasjon/Ekstern motor

Sentralventilasjon: Motoren sitter i overskap, loft eller tak. Dette er vanlig i enebolig, rekkehus eller flerfamilieboliger. Du har mulighet til å regulere din egen motor fra kjøkkenhetten. Ofte er det også tilknyttet ventilasjonskanal fra bad/våtrom.

Ekstern motor: Ved å plassere motoren oppe på loft eller tak reduseres støyen på kjøkkenet. Eksterne motorer sørger kun for avtrekk fra komfyren. Ekstern motor anbefales ved ekstra lange kanaltrekk.

 

 

 

 

Foto: Røros Luna Sense fritthengede kjøkkenhette

 

Til kjøkkenhetter for sentralventilasjon må motor/aggregat brukes i tillegg. Vvs komplett har et stort utvalg i nettbutikken av forskjellige aggregater med forskjellig kapasitet og størrelse.

 

Hva er forskjellen på AC aggregat og EC aggregat?

De fleste av våre kjøkkenvifter er tilpasset AC-aggregat, men det kommer flere og flere modeller som er tilpasset EC aggregatene.

AC - MOTOR

En AC-motor er en vekselstrømsmotor, en elektrisk motor drevet av vekselstrøm. Dette er fleksible motor med god kapasitet.

 

EC - MOTOR

GREEN VENTILATION

EC-vifter drives av energieffektive motorer med elektronisk regulering, som gjør at motoren alltid arbeider med lavest mulig energibruk. EC-motorer er permanentmagnetmotorer der ”gammel” mekanikk er erstattet av intelligent elektronikk, som alltid leverer riktig mengde strøm, på riktig sted og til riktig tid. Redusert energibruk - lavere energikostnader!

 

 

          

Foto: Villavent KFB-140 S                                        Foto: Villavent VEF-2 AC                    Foto: VEF-2 EC

 

 

 

HVILKEN STIL HAR DU?

MINIMALISTISK LOOK PÅ KJØKKENET?

Fortrekker du en minimalistisk look er integrerte kjøkkenvifter noe for deg. Da gjemmer du bort ventilatoren og lar kjøkkenfrontene være i fokus. 

Dette kan enten være kjøkkenviften integrert i skapet, eller en takvifte. Eller integrere kjøkkenvifte i benkeplaten eller koketopper med innebygget vifte?

VI HAR MULIGHETENE!

 

       

Foto: Franke Mythos               Foto: Røros Ignis innebygget                             Foto: Røros Sky takventilator

 

ELLER IMPLEMENTERE KJØKKENVIFTEN INN I INTERIØRET?

Som et smykke på kjøkkenet!

 

Ønsker du ventilatoren rett på vegg eller fritthengende?

Har du ikke overskap over komfyren, og ønsker kjøkkenvifte som passer inn med resten av innredningen?

Da har vi et stort utvalg av både vegghengte og fritthengede modeller i flott design og utførelser.

Ønsker du farger og kontraster på kjøkkenet? Eller ønsker du en litt roligere clean look? 

 

Hva med Franke Smart Deco vegghengte kjøkkenvifte, den bringer en retro look inn på kjøkkenet med sterke fargekontraster. Kjøkkenhetten kan skaffes i 7 delikate farger.

Eller en moderne og populær stilren rund veggmodell fra Røros, Cilindro kjøkkenvifte.

 

       

Foto: Franke Smart Deco                                                             Foto: Røros Cilindro RV

 

Veggmontert kjøkkenvifte

En kjøkkenvifte for veggmontering er en viktig del av resten av kjøkkeninnredningen. 

Hvilke former liker du, ønsker du den farget, eller i andre PVD metaller som Kobber eller Messing. Eller ønsker du en matt farge som følger dagens trender?

PVD - belegg, matt farge (glansgrad 10) og høyglansfarger (glansgrad 95) kan fås mot et pristillegg.

Ta kontakt med salgsavdelingen så hjelper vi deg.

 

           

Foto: Flexit Vision-M                  Foto: Røros Titan RV                           Foto: Franke FPJ 625          

 

Fritthengende kjøkkenhetter

En fritthengende kjøkkenvifte er beregnet til montering i taket over komfyren, eller en kokeseksjon. Dette gjør de meget fleksible i plasseringen. 

Kan også skaffes i mange utførelser og varianter.

 

       

Foto: Røros Pyramide FRH                             Foto: Røros Mantica FRH

 

Kjøkkenvifte under overskap

Ønsker du ventilatorer under overskap/krydderhylle som tar lite plass og stjeler lite oppmerksomhet fra resten av interiøret, har vi et stort utvalg av skapmonterte ventilatorer i nettbutikken. 

Disse modellene plasseres inne i overskapet og vil være delvis eller helt skjult. Det finnes modeller både med og uten list, og modeller med uttrekk. Disse ventilatorene er perfekt om du ønsker en ventilator som tar lite plass. 

 

     

 

Foto: Villavent Slimline 392-16                                                              Foto: Franke 600 for NR

 

 

KJEKT Å VITE

FETTFILTER

Polyester- eller metalltrådsfilter er et spørmål om smak, siden begge er like effektive. På flere av våre ventilatorer kan du få begge deler.
Filtrene kan lett avmonteres for å vaskes for hånd eller i oppvaskmaskin. På mange modeller er det også mulig å montere kullfilter.

 

RENGJØRING

Franke kjøkkenvifter kommer med EASY CLEAN. Takket være Easy Clean kan du holde ventilatoren ren år etter år. En ren viftemotor beholder effektiviteten og begrenser risikoen for brannspredning.

Rengjøring av ventilatoren handler for de fleste bare om filteret. Med Easy Clean kan du fjerne fett og smuss fra viftehjulet og hele motorpakken. Filter, viftehjul og deksler kan rengjøres i oppvaskmaskinen. Viftemotor rengjøres selvsagt for hånd.

Plassering av kjøkkenhette/ventilator

Ved planlegging av nytt kjøkken kan plassering av hette/ventilator være avgjørende for hvor bra den fungerer. Flytting av kokeplassen, og bruk av samme kanal ut av rommet, innebærer oftest en eller flere ekstra 90 grader bend på kanalen. Dette medfører redusert luftgjennomstrømning, og lavere effekt.

MONTERINGSHØYDE

Avstanden mellom hette og platetopp bør være fra 50 – 75 cm. Ved gasskomfyr minimum 65 cm.

 


Vvs komplett leverer kjøkkenvifter fra de største produsentene i markedet: Røroshetta, Villavent, Franke, Flexit og Falmec.

Se det store utvalget vårt i nettbutikken til FASTE LAVE PRISER og FRI FRAKT >>

 
 

Anbefaler også at du leser

 

Kjøkkenvifte fra Røroshetta