Toalett til ditt baderom - skal du velge vegghengt eller gulvmontert?

 

Toalett til ditt baderom - skal du velge vegghengt eller gulvmontert?

Toalett en viktig del av interiøret, skal du pusse opp baderommet bør du også vurdere å skifte ut toalettet. Her er det mange muligheter og hva skal du velge? 

Vvs komplett har et stort utvalg av toaletter for alle baderom, store og små. Vegghengte eller gulvstående, P-lås eller S-lås i en rekke prisklasser og modeller fra kjente merkeleverandører. Hva med å unne seg et luksuriøst dusjtoalett?
Fresh opp baderomsinnredningen med et nytt stilrent toalett som sklir rett inn med resten av baderomsinteriøret.

 

 

Hvilket toalett skal jeg velge?

Vegghengte toaletter vs. gulvstående toaletter

 

 

Gulvstående toalett

 

Gulvstående toalett brukes ofte på oppdatering av baderom og bytte av eksisterende toalett uten å sette i gang store prosjekter på nytt baderom.

Gulvstående toaletter er lettere å installere enn et vegghengt toalett. Her kan du velge mellom forskjellige størrelser, former og høyde og dybdemål. Har du et lite baderom finnes det slanke modeller som er plassbesparende

Har du begrenset mobilitet kan høy modell være et attraktivt valg, da er sittehøyde ca 4 cm høyere enn standardhøyden.

 

                                                                                                          Foto: Porsgrund Glow gulvstående toalett 

Skal du bytte fra gulvstående til vegghengt må rørsystemet endres og det er greit å sjekke hvor mye ekstraarbeid dette innebærer før du bestemmer deg.

Gulvstående vil være en enklere og rimeligere løsning, så det bunnet ut i hvor mye penger man ønsker å bruke. 

                                                                                                                               

                                                                                                                                                        

 

                                                             Vegghengt toalett

 

Hvorfor vegghengt toalett? Vegghengt toalett er enklere å rengjøre     

Vegghengt toalett er en klar favoritt blant nordmenn. Det gir et fint look i baderommet, er enklere å holde rent og mer praktisk.

Vegghengt toalett er det mest brukte på nye baderom og prosjekter.

Siden doskålen henger på veggen, er det enklere å rengjøre både under og rundt toalettet.

Du slipper at det samler seg støv rundt skålen på gulvet, og du vil bruke mindre tid på rengjøring.

Foto: Geberit Icon vegghengt toalett

 

Les mer om Geberits veggmodeller her

På vegghengte toaletter er det som oftest innebygd sisterne, som går i ett med resten av veggen. Dette gjør også at det tar mindre plass på baderommet som gir et mer estetisk og funksjonelt preg. 

Du kan også montere sisternen på utsiden av veggen og skjul den med en kasse som er bygget ut fra veggen, eller gå for en stilig synlig sisterne som Geberit Monolith!

 

Vegghengte toaletter kan monteres i forskjellige høyder og gjør det derfor mulig å  tilpasse installasjonshøyden til badet ditt.

Hos Vvs komplett kan du kjøpe komplette pakker med veggskål og sisterne, så du vet at komponentene passer sammen. Trykkplatene bør alltid være samme merke som sisternen. Ta kontakt så hjelper vi gjerne med veiledning.

Har du et lite baderom er Compact modellene et godt valg. De er perfekte for små baderom og utnytter plassen maksimalt. Det er samme funksjoner som et vanlig vegghengt toalett bare mer plassbesparende. 

Ta en titt på våre vegghengte toaletter i nettbutikken.

 

 

Lettere renhold av toalettet

 

Ved å velge riktig overflate og design av toalettet ditt, kan du spare mye tid på rengjøring. Glatte overflater / «smart glasur» gjør at overflatene på toalettet holder seg ren lengre.

Overflater som er enkle å rengjøre, gjør at det er lettere å tørke smuss og bakterier av toalettet. Velger du åpen eller ingen spylekant vil ikke skitten samle seg steder vi ikke kommer til for rengjøring. De fleste nye toaletter leveres med såkalt åpen spylekant.

Ved rimfree-design forenkles rengjøringen av toalettet. «Rimless» betyr at toalettene har åpen spylekant, og disse er svært enkle å rengjøre og er mer hygienisk.

 
Renslighet er ikke viktig bare i toalettet, men også på utsiden. Med avtakbart toalettsete er rengjøringen enkel: Ta av lokket, tørk av overflaten, og sett lokket på igjen.
 
Ønsker du ekstra hygiene på badet er alternativer med integrert sensor for toalettskyll veldig attraktivt. Her er det er mulig å aktivere toalettskyll ved å bevege hånden over knappen.
Denne sensoren passer alle gulvklosett i Porsgrund Glow serien. Se produkt!
 
 
 
 
 
Dusjtoalett er et alternativ til lettere og bedre hygiene. 
 
Et dusjtoalett er, som navnet tilsier, et toalett som med rent, varmt vann dusjer deg ren etter et toalettbesøk.
 
Resultatet er en mer skånsom og grundig rengjøring enn det du vil oppnå ved å bruke toalettpapir, og er både mer hygienisk og komfortabelt.
 
 
 
 

Har toalettet ditt P-lås eller S-lås?

Hva er forskjellen?

Dette er betegnelser som forklarer om toalettet har hel sokkel eller ikke, og om avløpet går rett bakover (p-lås) eller rett nedover (s-lås).

S-låser og P-låser er to forskjellige typer vannlåser som forhindrer at vond lukt kommer inn på badet. Et toalett er alltid utstyrt med vannlås. Forskjellen mellom S-lås og P-lås, er låsens design.  

Før du bytter et gulvstående toalett, må du finne ut om du skal ha S-lås eller P-lås. Hvis det nåværende toalettet ditt har P-lås, må du velge et nytt toalett med P-lås eller universallås. Og hvis nåværende toalett har S-lås, må du velge et nytt med S-lås.  

 

S-lås

En S-vannlås er formet som en horisontal S der avløpsrøret er vendt loddrett nedover. Med en S-lås går avløpet rett nedover i gulvet.

Toalettet kan imidlertid ha ulike utforminger, avhengig av om du velger et toalett med innebygd, skjult eller åpen S-lås. Med skjult s-lås omslutter porselenet hele bakstykket, og skjuler dermed vannlåsen.

                                     

Foto: Porsgrund Glow toalett Åpen S-lås     Foto: Gustavsberg Nautic toalett         Foto: Laufen Pro N toalett

 

P-lås

Toalett med p-lås, ofte kalt universallås, har avløp rett bakover og kan ledes rett inn i veggen. Du får også toalett med skjult p-lås.

Låsen kalles også universallås, fordi den kan gjøres om til S-lås på et senere tidspunkt, med avløpsbend ned til gulv eller med rørkoblinger til høyre/venstre.

 

                                     

Foto: Porsgrund Glow toalett med p-lås               Foto: Porsgrund Seven D med p-lås

 

 

Valg av toalettsete

Uansett hvilken modell du går for er det viktig å ta hensyn til detaljene. Noen toaletter blir solgt uten toalettsete, da må det bestilles med i tillegg. Dette skal ligge som relaterte produkt til toalettet.

Alle toaletter har forskjellige dimensjoner, så det er viktig å gjøre god research og sjekke at toalettsete du velger passer til ditt toalett. Ta gjerne kontakt med salgsavdelingen så hjelper vi deg!

Hvis du vil ha mest mulig ut av toalettet, bør du vurdere funksjoner som SoftClose og QuickRelease.

 

 

 

Soft Close funksjonen er tilgjengelig i de fleste serier.

Dette er et myklukkende sete som sikrer at toalettsete og lokket kan åpnes og lukkes mykt.

Med denne funksjonen unngår du skade på toalettet, og unngår at toalettsete smeller ned på toalettet.

 

 

 

 

 

Quick Release

Toalettseter med integrert QuickRelease -funksjon gjør rengjøring av både toalett og sete enklere, ettersom toalettsetet lett kan løftes av toalettskålen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Anbefaler også at du leser

 

Rengjøring og vedlikehold av baderomsprodukter

Trenger du et nytt dusjkabinett? Finn riktig dusjløsning til ditt bad!

Skap din egen spaopplevelse i eget hjem!

Hva er forskjellen mellom dusjsøyler, showerpipe og dusjpanel?

Hvilket badekar skal jeg velge? 

Dusjkabinett, dusjhjørne og ulike dusjløsninger